راهنمای نصب جعبه آتش نشانی

سوالات متداول
  • حداکثر فاصله بین جعبه های آتش نشانی چقدر است؟
    فاصله بین جعبه ها بسیار متفاوت است. از نظر فنی، میانگین فاصله بین فایرباکس های دیواری در ساختمان، بین 30 تا 35 متر باید باشد.
  • چرا ارتفاع نصب فایرباکس اطفا حریق مهم است؟
    از آنجایی که این جعبه ها و لوازم داخلشان جزو تجهیزات اطفا حریق هستند، باید در جایی قرار بگیرند که در هنگام آتش سوزی به راحتی برای همه در دسترس باشند. بنابراین ارتفاع خیلی بلند یا کوتاه مکان نصب آنها می‌تواند در شرایط بحرانی، افراد را با مشکل مواجه کند.
5/5 - (1 امتیاز)

برای ایمنی و امنیت و پیشگیری از حریق در یک سازه، باید از تجهیزات مختلفی استفاده کرد. یکی از این تجهیزات، فایرباکس است. نصب جعبه های آتش نشانی در ساختمان بسیار مهم بوده و شامل شیلنگ و قرقره (هوزریل) آتش نشانی می‌باشند. سیستم لوله کشی آتش نشانی ساختمان نیز که در تمام طبقات یک یا چند انشعاب دارند، به جعبه ها وصل می‌شوند تا آب کافی برای استفاده در هنگام حریق تامین شود.

آموزش نصب اصولی فایر باکس آتش نشانی

در این مقاله از آداک فیدار، قصد داریم تا در مورد قوانین نصب جعبه های اطفا حریق صحبت کرده و سپس لوله کشی در ساختمان را آموزش دهیم. اما قبل از اینکه در مورد محل نصب فایرباکس صحبت کنیم، بهتر است در مورد این تجهیزات یک توضیح مختصری بدهیم.

جعبه ها دارای ابعاد متفاوت بوده و مدل های مختلفی اعم از تک کابین و دوکابین دارند. همچنین آنها به صورت روکار یا توکار نیز ساخته می‌شوند. اما درون جعبه ها، لوازمی شامل قرقره، سر لوله و یک حلقه شیلنگ مخصوص 20 یا 25 متری قرار دارد. ناگفته نماند که در مدل های بزرگتر نیز معمولا یک کپسول آتش نشانی می‌گذارند. اما سایز سر لوله ای که در فایرباکس ها قرار دارد، متفاوت بوده و به انشعاب سیستم لوله کشی آب بستگی دارد.

برای خرید و اطلاع از قیمت جعبه آتش نشانی به این بخش از وبسایت آداک فیدار مراجعه نمایید.

ارتفاع استاندارد نصب جعبه های آتش نشانی

محل نصب شدن فایرباکس ها بسیار مهم است. در واقع بر اساس استاندارد ارتفاع نصب فایرباکس، این تجهیزات باید حداکثر در ارتفاع 1.2 یا 1.3 متری از کف نصب شوند. دیگر شرایط نصب باید به صورت زیر باشد.

بهترین محل نصب جعبه فایر باکس

  • جعبه باید جایی قرار بگیرد که برای تمامی افراد قابل مشاهده باشد. (پشت دیوار یا زیر راه پله نباشد)
  • بهترین محل در پله های فرار، پاگرد ها، کنار درب های ساختمان و راهرو ها هستند.
  • دسترسی به فایرباکس ها باید بدون هیچ مانعی باشد تا در هنگام حریق به راحتی بتوان از آنها استفاده کرد.
  • باز شدن درب جعبه نباشد مانعی داشته باشد و به راحتی باید انجام شد.
  • محل نصب نباید جلوی رفت و آمد افراد را بگیرد. زیرا در زمان آتش سوزی و خروج افراد از ساختمان می‌تواند برای ساکنین مشکل ساز شود.

مراحل نصب جعبه فایر باکس

قبل از اینکه بخواهیم در مورد مراحل نصب جعبه آتش نشانی توضیح دهیم، باید تاکید کنیم که شیر فایرباکس آتش نشانی باید در بالا یا پایین و در سمت لولا قرار بگیرد. در ادامه شما را با نحوه نصب جعبه فایرباکس و جزئیات آن آشنا می‌کنیم.

  • اگر محل نصب شیر فایرباکس سوراخ نبود، بعد از اندازه گیری، باید محل نصب روی جعبه مشخص شود. سپس جعبه را روی یک سندان فلزی بزرگ قرار داده و با قلم ناخنی و چکش، محل شیر را آماده کنید. لازم به ذکر است که معمولا در کنار جعبه ها، به صورت پرفراژ با آکس مشخص به شکل استاندارد و یا با درخواست مشتری این محل تعبیه می‌شود.
  • بعد از اینکه شیر فلکه اصلی ساختمان بسته شد، درپوش محل نصب شیر را باز کنید.
  • با استفاده از دریل و مته آهن، 4 سوراخ را در پشت جعبه ایجاد کنید. سوراخ ها باید به اندازه 10 سانت از هر طرف جعبه فاصله داشته باشند.
  • پس از این مرحله باید فایرباکس را روی دیوار و قسمتی که محل شیر است، قرار دهید. اما توجه داشته باشید که انشعاب لوله آب باید دقیقاً در جلوی سوراخ شیر در جعبه قرار بگیرد. همانطور که قبل تر هم اشاره کردیم باید فاصله قسمت پایینی جعبه با کف ساختمان را هم در نظر بگیرید تا بیشتر از 1.2 یا 1.3 متر نباشد. سپس با یک ماژیک سوراخ های پشت جعبه را روی دیوار مشخص کنید.

نصب جعبه آتش نشانی

  • بعد از این کار با چکش و سنبه نشان، روی علامت ها ضربه وارد کنید تا جای آنها روی دیوار مشخص باشد. به صورتی که در هنگام استفاده از دریل، نوک مته از روی علامت سُر نخورد.
  • در ادامه مته الماسه نمره 8 را روی دریل بسته و علامت ها را با توجه به طول پیچ ها سوراخ کنید. (پیچ ها جزو متعلقات جعبه هستند که در هنگام خرید ارائه می‌شوند)
  • بعد از اینکه سوراخ کاری تمام شد، رول پلاک ها را درون سوراخ ها گذاشته و با چکش به آنها ضربه بزنید تا هم سطح دیوار شوند.
  • سوراخ های پشت جعبه را با سوراخ های روی دیوار یکسان کرده و پیچ و واشر ها را از داخل جعبه محکم ببندید. در انتها به کمک تراز، از صاف بودن جعبه مطمئن شوید.
  • بعد از این مرحله باید با پیچیدن مقداری خمیر و کنف روی رنده شیر جعبه، آن را به لوله کشی وصل کنید.
  • وقتی این کار را انجام دادید، باید شیر فلکه اصلی را باز کرده و محل اتصال شیر به لوله کشی را چک کنید تا نشتی نداشته باشد.
  • کوپلینگ را به شیلنگ وصل کنید.
  • در پایان، قرقره، شیلنگ و نازل را درون جعبه قرار داده و درب آن را ببندید.

برای آشنایی با نصب کوپلینگ، این مقاله را بخوانید.

لوله کشی آتش نشانی ساختمان

لوله کشی های مخصوص آتش نشانی در ساختمان ها برای مقابله با حریق و کنترل آن انجام می‌شود. سیستم هایی که در اطفا حریق از آنها استفاده می‌شوند، به روش های مختلفی اجرا شده و باید براساس نکاتی مانند مساحت سازه، تعداد طبقه ها و … از هر کدام آنها بر طبق استاندارد های معین استفاده شود.

در نهایت روش های لوله کشی که در ساختمان استفاده میشوند، شامل مدل های زیر هستند:

  • خشک
  • تر
  • ترکیبی خشک و تر

لوله کشی خشک

در این روش از لوله ها آب وجود نداشته و داخل آنها خشک است. زیرا منبع تامین آب برای اطفا حریق از منبع آب ساختمان جدا می‌باشد. به این روش، لوله کشی آتش نشانی خشک می‌گویند.

روش تر

همانطور که از نامش پیداست، بر خلاف روش خشک، در این سیستم ها آب در لوله ها وجود داشته و منبع آن از آب شهری تامین می‌شود.

ترکیبی خشک و تر

در این روش هم از هر دو نوع لوله کشی تر و خشک استفاده می‌شود. اما به کارگیری هر کدام به توجه به شرایط ساختمان انجام می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *