چگونه کوپلینگ شیلنگ آتش نشانی را وصل کنیم؟

4.7/5 - (4 امتیاز)

قبل از اینکه در رابطه با نحوه نصب کوپلینگ آتش نشانی روی شلنگ صحبت کنیم، باید بدانیم کوپلینگ شیلنگ چیست؟ این محصول وسیله‌ای است که در جهت اتصال یک شیلنگ آتش نشانی به دیگری و در نهایت افزایش طول کلی شلنگ آتش نشانی استفاده می‌شود. این محصولات با اتصال به هر انتهای یک طول شیلنگ افزایش طول شیلنگ را موجب می‌گردند. این وسیله همچنین برای اتصال شیلنگ به وسایلی مانند هیدرانت، وایس (Wyes) و اتصالات سیامی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بسته به تقاضای مشتریان می‌توان از مواد مختلفی برای ساخت کوپلینگ‌ آتش نشانی استفاده کرد.

تیم‌های آتش نشانی معمولا کوپلینگ‌ های آلیاژی سبک (آلومینیوم سخت شده) را ترجیح می‌دهند. چرا که انعطاف پذیرتر، مقرون به صرفه تر و سبک وزن‌تر از سایرین هستند. آتش نشان ها علاوه بر کوپلینگ ها، از تجهیزات مورد استفاده در دریانوردی نیز برای جلوگیری از خوردگی آب شور و افزایش تحمل شرایط آب و هوایی شدید استفاده می‌کنند.

نحوه نصب کوپلینگ شیلنگ آتش نشانی

سه نوع کوپلینگ شلنگی وجود دارد، که هر کدام به نحوه مختلفی وصل می‌شوند. تمامی این محصولات از جنس های مختلف تولید شده و سایز های متفاوتی دارند. در ادامه طریقه نصب و وصل کردن انواع این اتصالات به یکدیگر را توضیح می‌دهیم.

کوپلینگ های رزوه ای (Threaded couplings)

کوپلینگ های رزوه ای یکی از مواردی هستند که معمولاً در آتش نشانی استفاده می‌شوند. آنها مجموعه ای نر و ماده هستند که برای استفاده در اکثر شلنگ های آتش نشانی تا قطر 3 اینچ طراحی شده‌اند. مدل های نری رزوه ای دارای رزوه های آشکار هستند، در حالی که مادگی ها دارای نخ های منطبق در داخل رزوه می‌باشند. شیلنگ دارای یک کوپلینگ نر در یک طرف و یک ماده در جهت دیگر است.

طریقه اتصال coupling

نحوه نصب کوپلینگ آتش نشانی به این شکل است که بر روی مادگی یک چرخ گردان وجود دارد و بنابراین می‌توان نری و مادگی را بدون پیچاندن شیلنگ به هم پیچ کرد. کوپلینگ Rocker lug و Pin lug به عنوان کوپلینگ رزوه‌ای شناخته می‌شوند و برای استفاده با شیلنگ سبک وزن مناسب هستند.

کوپلینگ استورز (Storz)

کوپلینگ‌های Storz، اتصالاتی دارای دو نیمه متقارن هستند. این محصولات معمولا برای استفاده در تمام اندازه های شلنگ طراحی شده‌اند. اتصالات نوع Storz با تطبیق دو نیمه رو به رو و سپس چرخاندن در جهت عقربه‌های ساعت (یک چهارم چرخش) به درستی با یکدیگر هم‌تراز می‌شوند. سازمان های آتش نشانی به این جهت از اتصالات Storz استفاده می‌کنند که می‌توانند یک شیلنگ آتش نشانی را در هنگام کنترل آتش سوزی به هیدرانت وصل کنند.

نصب کوپلینگ استورز

نحوه وصل کردن کوپلینگ شیلنگ در مدل های استورز به این گونه است که یک کوپلینگ را با یک چرخش بدون زحمت به یک کوپلینگ دیگر متصل می‌کنند. از انواع پرکاربرد اتصالات نوع استورز می‌توان به کوپلینگ استورز و ناکاجیما (Nakajima) اشاره کرد.

کوپلینگ‌ های اتصال سریع غیر متقارن (Non-symmetrical quick connect)

کوپلینگ های اتصال سریع غیر متقارن، مجموعه از اتصالات مورد استفاده در آتش نشانی‌ها هستند که از یک جفت نری و یک جفت مادگی تشکیل می‌شوند. این دسته از کوپلینگ‌ها به دو انتهای شیلنگ آتش نشانی متصل می‌گردند. کوپلینگ‌های اتصال سریع غیر متقارن نر و ماده را می‌توان بدون استفاده از ابزار دستی به سرعت وصل و جدا کرد.

نصب کوپلینگ به شیلنگ

دو نوع کوپلینگ اتصال سریع فوری و ماچینو نمونه‌های پرکاربرد این محصولات اتصال سریع هستند. کوپلینگ سریع ماده دارای دو پیستون فنری برای اتصال سریع به بخش نری می‌باشند. نحوه نصب کوپلینگ اتصال فوری به این صورت است که به سادگی و بدون نیاز به ابزار خاص وصل شده و با کشیدن نیز جدا می‌شود.

اتصال مدل های ماچینو نیز با فشار دادن قسمت نر به قسمت ماده انجام پذیر است. در این مدل ها نری و مادگی به هم متصل هستند. زیرا انتهای نری فک های کلاچ داخل مادگی را به سمت بیرون فشار می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *